HTML

H. Kovács újra támad

H. Kovács ismét (és megint+újra) összezördül...

Friss topikok

  • C.Panna: Mindegy melyikhez szólok hozzá. Szeretnék még olvasni sok-sok H.Kovácsot. A véleményemet remélem s... (2007.10.18. 23:02) H. Kovács szilvesztere
  • ancsi: Nagyon teccett :) Nem is tudtam, hogy blogot írsz. Miért nem írod tovább? Nekem is van egy, de cs... (2007.07.25. 20:11) H. Kovács és a bulvársajtó

Linkblog

Archívum

H. Kovács és a bulvársajtó

2007.04.18. 19:29 Johnnie

H. Kovács ingerülten tűrte fel kabátja ujját. Az elmúlt 15 évben nem volt ilyen dühös, mint most. Akkor is csak azzal lehetett ennyire erősen felbosszantani, hogy egy bajnoki mérkőzésen, kedvenc csapatának a Dumaparti Vasszeg S.C. szakosztályának fenegyereke, Szlazány kettő hatalmas bombát lőtt saját kapujába, ám előző éjszakai kicsapongásából fennmaradt borpárlatos tekintetével ezt nem vette észre és harsányan ünnepeltetni kezdte magát. A Vasszeg SC a bajnokságot, H. Kovács pedig türelmét vesztette akkor. Később a bíróságon azt vallotta, hogy csak azért tépte ki a partjelző kezéből a zászlót, mert félt, hogy ököllel nagyobbat tudna ütni Szlazányra, aki így is nyolc napon túl gyógyult.

Most azonban nem foci volt, ami miatt Kovács méregbe gurult! Kivételesen egy tévéműsor bosszantotta fel oly mértékben, hogy erős kényszert érzett a vérontásra. A máskor oly szelíd ember, aki jóformán csak egyetlen hobbijának, a gombfelvarrásnak szentelte életét, most könnyek gyűltek a szemében a dühtől. H. Kovács „Gőzeke” (polgári nevén Konczár Alajos Géza) miatt vesztette el türelmét. Kovácsot nem érdekelte ugyan a bulvárhírek szennyes lelkivilága, de azért néha, titkon belenézett Gőzeke műsorába. A „zenészből lett shómen”, (ahogyan magát előszeretettel nevezte) legújabb magánszámaként gyermekeket fogadott örökbe. Nem is akárhogy! Maratoni örökbefogadást tervezett. Harminc percenként legalább egy gyermeket szeretett volna, mindezt úgy, hogy közben élő adásban mutatják őt az összes kereskedelmi csatornán, három teljes napon keresztül! Ami azonban igazán meglepő volt, hogy voltak szülők, akik önként ajánlották fel gyermeküket a „nemes” cél érdekében. Annak ellenére volt túljelentkezés, hogy először kizárták a 18 és 71 év közötti pályázókat, bár többen bizonygatták, hogy árvák és jó nyugdíjjal is rendelkeznek. Később Béla asszony (polgári nevén Háhn Johanna), Gőzeke nejének határozott tiltakozására, kizárták a 12 és 18 év közötti lányokat is. Indoklásul elmésen megjegyezte „Soha nem lehessen tudni!”

A végül megmaradt 870 jelentkezőt szigorú rostán (nem azon a nagy szeműn, hanem azon a kissebben) szitálták át. Minden jelentkező szüleitől erkölcsi bizonyítványt kértek. Akinek volt olyan, annak bizony mennie kellett.

Már csak néhány perc volt hátra, hogy elkezdődjön a műsor. H. Kovács szája habzott a dühtől. Érezte, hogy ez nem helyes, hogy tenni kéne valamit. Nem lehet egy gyermeket adni-venni. Még akkor sem, ha az ember híres geológus! Vagy genetikus! Ezt a két foglalkozást mindig összekeverte. Szóval nem helyes, gondolta magában, miközben egy újabb kispárnára varrta fel kényszeresen a negyvenharmadik gombot.

Végre elkezdődött a műsor. Gőzeke hihetetlen vehemenciával vetette bele magát a gyermek örökbefogadásba. H. Kovácsnak pedig egyre inkább gombóc nőtt a torkában, ahogy látta a „Gőzeke házat” és a benne sivalkodó népséget. Majd, mielőtt a végkifejlet bekövetkezett volna és újabb 144 gyermekkel gazdagodott volna a ház amúgy is eléggé eklektikus belső tere, Gőzeke szomorú arccal bejelentette, hogy az örökbefogadás bizonytalan ideig szünetel. „Ha egyszer Béla asszony ’aszongya, hogy nem, akkor nem! Elvégre én vagyok az úr a házban, vagy mi!?”

H. Kovács megkönnyebbülten engedte el kezei közül a gombokkal televarrt párnát. Mégiscsak van odafent valaki, hogy ezt megakadályozta. Ha Isten nem is ér mindig rá, de legalább az ORTT figyel odafentről…

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://johnnieoldala.blog.hu/api/trackback/id/tr3060469

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ancsi · http://www.bekasmegyer.gportal.hu 2007.07.25. 20:11:35

Nagyon teccett :)
Nem is tudtam, hogy blogot írsz.
Miért nem írod tovább?
Nekem is van egy, de csak kísérlet.
Figyu segíts légyszi a szakdolihoz kellene üzleti v/és vállalati blogokat (top 10) gyűjtenem. Ha tudsz írd meg. Köszike
Kitaláltál már valami jó szlogent nekem? :(
Szia Ani
süti beállítások módosítása